V&D Den Haag gevel uit de steigers

22 maart 2017

K+P is betrokken bij de herontwikkeling van het voormalig warenhuis van V&D Den Haag. In opdracht van IEF Capital /Bouwfonds IM heeft K+P een plan uitgewerkt waarbij als eerste de plint van het pand wordt vernieuwd aan de zijde Grote Marktstraat en Voldersgracht. Hierbij zijn dubbelhoge puien voorgesteld zodat het gebouw een aantrekkelijker en open uitstraling gaat krijgen. Tevens is de expeditie verplaatst naar de Voldersgracht, waardoor het gebouw meer winkelruimte kon realiseren met een totaal van 36.000m2.

Vervolgens is er een ontwerp gemaakt voor de gevel vanaf de 2e etage. Hier komt een natuurstenen gevel van travertin met daarin verschillende verticale gevelopeningen. De openingen liggen sterk terug ten opzichte van de gevel waardoor het gebouw een robuust uiterlijk krijgt.

Op dit moment is K+P bezig om de verouderde gevel aan de Spuistraat-zijde te transformeren om ook hier de entree van het toekomstige Hudson’s Bay en Perry Sport aantrekkelijker te maken. De Decathlon winkel in de kelder is reeds geopend.