APPARTEMENTEN VILLA RODESTEIJN BLOEMENDAAL

Aan de Mollaan, midden in het Bloemendaalse Duin en Daal, staat Villa Rodesteijn. Deze prachtige villa uit 1901 is een gemeentelijk monument en met veel passie en gevoel voor detail getransformeerd in zes luxe appartementen. De historisch elementen die het pand zijn charme geven zijn bewaard gebleven en waar nodig met zorg hersteld. Verleden, heden en toekomst vinden elkaar terug op deze prachtige locatie.

Villa Rodesteijn werd in 1901 ontworpen door architect J. Wolbers, in een Nederlandse variant op de Jugendstil en heeft invloeden van onder andere de neorenaissance.
De destijds 7-jarige dochter van de oorspronkelijke bewoners heeft een symbolische eerste steen geplaatst welke te zien is naast de terrasdeuren. Villa Rodesteijn kenmerkt zich door de zorgvuldige detaillering en het wel doordachte lijnenspel.
Jarenlang doet Villa Rodesteijn dan ook dienst waarvoor Wolbers het heeft ontworpen: een fijn en bovenal ruim huis waar het meer dan heerlijk wonen is. Toch raakt de villa eind zeventiger jaren in verval en na flinke restauratiewerkzaamheden krijgt de villa een nieuw leven als kantoorgebouw.

Na jarenlang als kantoorvilla te hebben gediend heeft Villa Rodesteijn haar oorspronkelijke woonbestemming terug gekregen. De kantoorvilla is een ware metamorfose ondergaan, met het behoud van authentieke details is de kantoorvilla getransformeerd naar luxe en stijlvolle appartementen.

Veel van de karakteristieke kenmerken van Villa Rodesteijn zijn gebleven, zoals de grote raampartijen, de Jugendstil kenmerken in de gevels en de unieke kapconstructie in het penthouse.
Om een volwaardige woning in het souterrain te realiseren is de vloer opengebroken, waarna er een flink stuk is uitgegraven. Ook in de tuin is een stuk afgegraven om voor de souterrain-woning een gelijkvloers terras aan te leggen. De appartementen bereikbaar per lift en is er een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan de originele schoonheid van het pand. Tijdens de werkzaamheden zijn de oude beukenbomen, die onderdeel zijn van het leven in Villa Rodesteijn, gespaard gebleven.

Het resultaat van al deze inspanningen zijn zes unieke appartementen, die het leven in Villa Rodesteijn weer terugbrengen. Ieder appartement beslaat één woonlaag inclusief souterrain en penthouse en beschikken over een prachtig uitzicht met ruime daglicht inval.
De villa is omringd door een weelderige tuin en een bosrijke omgeving.

Programma:
Wonen

Locatie:
Mollaan 1 te Bloemendaal

Opdrachtgever:
Cobraspen

Ontwerp:

Realisatie:

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten