Jan Luyken Hotel Amsterdam

JAN LUYKEN HOTEL AMSTERDAM

Dit hotel is ondergebracht in 3 panden in het museumkwartier van Amsterdam. De panden zijn omstreeks 1899 gebouwd van een ontwerp van de architecten P. van der Vliet en H.van den Vijgh.

De oorspronkelijke statige herenhuizen zijn in de jaren 50 samengevoegd en verbouwd tot een hotel. Ons bureau heeft in opdracht van Eden Hotels het hotel verbouwd waarbij oude uitbouwtjes zijn verwijdert en een nieuwe uitbouwen zijn toegevoegd. Hierdoor is de vorm van de binnentuin geoptimaliseerd en het zicht op de tuin vergroot.
Naast deze werkzaamheden zijn de oude luifel en gevelreclames verwijdert en vervangen voor nieuwe reclames op de posities waar deze van origine hebben gezeten.

Inpandig is het hotel geoptimaliseerd. Zo is er een centrale bar gebouwd die tevens ook dienst doet tot incheckbalie, de eetzaal is verplaatst naar de begane grond met zicht op de tuin en de oorspronkelijke tuinkamer is gerestaureerd waarbij de originele en-suite deuren en kasten zijn hersteld.

In samenwerking met een interieurarchitect zijn alle gedateerde hotelkamers gemoderniseerd en voorzien van een fris interieur.

Programma:
Hotel

Locatie:
Jan Luijkenstraat 54, 56 en 58 te Amsterdam

Opdrachtgever:
Eden Hotels

Ontwerp:
2020

Realisatie:
2020-2021

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten