POORTGEBOUW SUGARCITY

Decennialang werd het Poortgebouw gebruikt als distributiecentrum door de voormalige suikerfabriek. Momenteel wordt het pand volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een dynamische werkomgeving mét horecagelegenheid.

Wat vroeger werd gebruikt als distributiecentrum van de CSM-suikerfabriek, wordt nu getransformeerd tot een dynamische werkomgeving mét horecagelegenheid. Duurzaamheid en authenticiteit staan tijdens de renovatie van het Poortgebouw centraal. Door de inzet en het hergebruik van originele materialen, behoudt het pand zijn karakteristieke uitstraling. Hiermee is het Poortgebouw ideaal als creatieve werkomgeving met een unieke look en feel.

Alle ruimtes in het pand zijn voorzien van de nieuwe HR++ beglazing voor een goede isolatie. Een duurzame klimaatinstallatie, vloerverwarming en elektra zijn ook voorbereid.

Programma:
Transformatie fabrieksruimte tot kantoren en horeca

Locatie:
Halfweg

Opdrachtgever:
Cobraspen

Ontwerp:
2018-2021

Realisatie:
2023

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten