verbouwing postkantoor medisch centrum roelof hart

MEDISCH CENTRUM ROELOF HART

Het voormalige postkantoor in het monumentale pand Het Nieuwe Huis in Oud-Zuid is verbouwd tot Medisch Centrum Roelof Hart. In het medisch centrum zijn een apotheek, een HOED (huisartsen onder één dak) en een polikliniek gevestigd.

Er is naar gestreefd om zoveel mogelijk van de oorspronkelijke staat van het gebouw te behouden. Zo zijn zowel elementen als glas-in-lood ramen en de mahoniehouten entree gehandhaafd als de gebouwstructuur, welke zoveel mogelijk in het zicht is gebracht. De gevel is aan de buitenzijde grotendeels ongewijzigd, er zijn deuren naar origineel model terug geplaatst. Aan de binnenzijde is de gevel geïsoleerd d.m.v. voorzetwanden en voorzetramen.
Om de verschillende functies in de beperkte aanwezige ruimte te kunnen passen is er voor gekozen om een aantal ruimtes in te zetten voor flexibel gebruik door de diverse gebruikers van het pand. Ook is er voor de benodigde vergaderruimte een
entresolvloer gecreëerd.

De HOED en apotheek hebben een gezamenlijke entree; de polikliniek van ATAL-mdc beschikt over een eigen entree, maar is intern wel verbonden met de huisartsenpraktijk.Door de combinatie van de 3 functies hebben patiënten na een
huisartsen bezoek nu alle voorzieningen voor een eventueel vervolgtraject onder handbereik.

Programma:
Medisch centrum in voormalig postkantoor

Locatie:
Gerard Terborgstraat te Amsterdam

Opdrachtgever:
ATAL-mdc

Ontwerp:
2011-2012

Realisatie:
2012-2013

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten