hoxton hoten gemeentelijk monument herengracht singel grachtenpand verbouwing eventspace execution architect

THE HOXTON HOTEL AMSTERDAM

The Hoxton is gevestigd in een gemeentelijk monument aan de Herengracht en in 4 grachtenpanden aan de Singel, waarvan er 3 Rijksmonumenten zijn. Voor de verbouwing zijn de panden van het voormalige Rembrandt Classic hotel volledig gestript.

In de oude situatie startte de entreetrap direct achter de entree en voerde naar de lobby op de bel-etage. Door het naar achteren plaatsen van deze met graniet bekleedde trap is er ruimte ontstaan om de bezoeker het souterrain in te leidden. Het souterrain is ruimtelijker gemaakt door vides te introduceren en in het dak van het binnenhof een groot, te openen daklicht te voorzien. In het souterrain lopen een publiek toegankelijke bar & restaurant Lotti’s, lobby en receptie in een huiskamerachtige sfeer organisch in elkaar over

Rond het 2e binnenhof zijn de diverse ruimtes van ‘The Apartment’ gegroepeerd, een eventspace met keuken en meetingrooms.

In samenwerking met Soho House (interior design publieke ruimtes) en Nicemakers (interior design hotelkamers) Naast het ontwerp van de bouwkundige verbouwing heeft Kentie & Partners Architekten tevens het interior design als execution architect begeleid.

Programma:
Hotel met 111 kamers en horecagelegenheid in 5 grachtenpanden

Locatie:
Herengracht 255 te Amsterdam

Opdrachtgever:
Ennismore Capital

Ontwerp:
2013-2014

Realisatie:
2014-2015

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten