DE ZANDERIJ HAARLEM

In het oudere, bestaande pand worden zes woningen gerealiseerd. Direct ernaast komt nieuwbouw, welke goed aansluit op het pand uit 1924 en plaats biedt voor nog eens acht woningen.

De 14 appartementen zijn ruim, licht en vervullen de behoefte aan comfortabel wonen. Aan de buitenkant verschillen de panden bijna een eeuw in leeftijd, eenmaal binnen zijn de verschillen minimaal. Het bestaande gedeelte telt drie woonlagen, waar het nieuwe deel er vier telt. Een herinnering aan vervlogen tijden, toen in voorname huizen een bel-etage de hoofdetage was, bereikbaar via een monumentale trappenpartij aan de buitenzijde van het gebouw. De woningen zijn zowel per lift als trap bereikbaar.

Ieder appartement heeft een buitenruimte op het zuiden, afhankelijk van de woonlaag variërend van een terras of balkon. Ook heeft ieder appartement een aparte bergruimte in het souterrain. Parkeren is mogelijk op eigen terrein.

De woningen zijn zo energieneutraal mogelijk gemaakt, om aan de normen van nu en de nabije toekomst te voldoen. De zinken daken zijn voorzien van zonnepanelen, de woningen zijn voorzien van een domotica-systeem en zijn volledig gasloos.

Programma:
Wonen

Locatie:
Zijlweg 340-342 te Haarlem

Opdrachtgever:
Cobraspen

Ontwerp:

Realisatie:

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten