De iconische spiltrap van LV7 Bentinck staat in de spotlights!

29 september 2022

Het Bentinck Huis aan de prominente Lange Voorhout in Den Haag is getransformeerd tot een luxueus kantoorgebouw. De iconische spiltrap, uitgevoerd door EeStairs, is een echte blikvanger. De trap ziet er van buiten strak uit, maar heeft een warm en uitnodiginde afwerking aan de binnenzijde.

Lees hieronder het verhaal van EeStairs over deze spiltrap:
“De vier verdiepingen hoge trap die we maakten voor een kantoorgebouw in Den Haag ziet er moeiteloos uit – een geometrisch perfecte witte spiraal met een naadloze balustrade en soffit, waar we erg trots op zijn. Maar we zijn net zo trots op het oplossen van de enorme fysieke uitdaging om de trap te installeren.

De trap was zo groot – en de historische straten rond het gebouw waren zo smal – dat ons installatieteam de trapconstructie in delen moest vervoeren, waarbij ze soms auto’s en muren net misten. Vervolgens hesen ze de elementen door het dak naar beneden zonder de balkons of de glazen gevel te beschadigen.

Tot slot werden de trapdelen met behulp van kleinere interne kranen en takels in hun juiste positie gehesen en vergrendeld. Alles moest tot op de millimeter nauwkeurig in elkaar passen.”