Vierde leven voor V&D pand in Eindhoven

30 augustus 2022

Met de oplevering van Department, een voormalig V&D-pand, is een belangrijk stukje binnenstad in Eindhoven weer tot leven gekomen.

Op de begane grond kunnen bezoekers shoppen bij Foot Locker en Costes of een kopje koffie drinken bij het DE Cafe. Daarnaast worden de bovenliggende verdiepingen door twee toffe bedrijven gehuurd: Happy Horizon en CytoSMART Technologies.

Met de gemeente wordt ook gekeken naar hoe het achterliggende terrein, dat nog braak ligt, kan worden ingevuld. Woningen zouden daar goed passen.

Renate Beekhuis en George van Hooijdonk van MN Dutch Real Estate vertellen in vastgoedmagazine PropertyNL meer over de bijzondere herontwikkeling die is gerealiseerd voor eigenaar Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). Zo is een groot deel van het betonnen fundament hergebruikt, wat veel CO2-uitstoot heeft bespaard. Bovendien is op die manier het aangezicht van het historische pand behouden.

Makkelijk was de verbouwing bepaald niet, omdat warenhuizen heel diep zijn, met weinig natuurlijk daglicht. Het vergde behoorlijk wat creativiteit om dit aantrekkelijk te maken voor de nieuwe huurders. Bekijk de foto´s in het artikel om te zien hoe dat is opgelost.

Lees hieronder het gehele interview of ga naar het gepubliceerde artikel.