ANDAZ HOTEL AMSTERDAM

Hotel en centrum voor de creatieve industrie in samenwerking met Marcel Wanders Studio (verantwoordelijk voor het interieur design) in gemeentelijk- en rijksmonument.

In samenwerking met Marcel Wanders (interieur design) heeft Kentie & Partners de voormalige Openbare Bibliotheek aan de grachtengordel van Amsterdam omgevormd tot een tophotel; het vijfsterren Andaz hotel, het nieuwste luxury lifestyle label van Hyatt.

De grootste uitdaging voor Kentie & Partners lag in het inpassen van 122 hotelkamers in de bestaande gebouwen en daarbij een goede routing te organiseren en voldoende daglichttoetreding tot elke kamer te waarborgen. Hiervoor zijn in zowel het pand aan de Keizersgracht als die aan de Prinsengracht een grote vide met lichtkap geintroduceerd. De vide aan de Prinsengracht is een echte eye-catcher geworden met de glazen liften die de gasten naar de verdiepingen brengen en de spiegelwanden waarachter hotelkamers uitkijken in de vide. De twee panden zijn met elkaar verbonden via een kelder waar zich o.a. een wellness centre bevindt. Na de brand aan de Keizersgracht 440 in juli 2011 is de gevel van dit rijksmonument teruggebouwd in oude luister.

Programma:
5-Sterren hotel in voormalige Openbare Bibliotheek aan de grachtengordel van Amsterdam

Locatie:
Keizersgracht 440 te Amsterdam

Opdrachtgever:
Creative Industry Amsterdam

Ontwerp:
2009-2010

Realisatie:
2010-2012

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten