urban lodge urbanlodge hotel restaurant kantoorpand verbouwing herbestemming hotelkamers entree lounge lobby architectenbureau

URBAN LODGE HOTEL AMSTERDAM

Een bestaand kantoorpand vlakbij station Sloterdijk is verbouwd tot het Urban Lodge Hotel. Daarbij is het pand intern geheel verbouwd en opnieuw ingedeeld. Naast de 120 hotelkamers zijn er tevens bijbehorende functies als een lobby, lounge, receptie, fitness, restaurant, bar en een wasserij gerealiseerd.

Gezien de goede staat van de schil waren daarin geen hoge investeringen nodig en zijn de gevels grotendeels ongewijzigd gebleven. Wel is er een serre aangebouwd ten behoeve van uitbreiding van het restaurant. Ook is er aan straatzijde een nieuwe entree gerealiseerd. In de oude situatie was de enige entree aan de zijde van de parkeerplaats. Tussen beide entrees is een as ontstaan met daarin de receptie, lounge en lobby. Het restaurant is een onderdeel van het publieke gebied met deze verschillende functies die in elkaar overlopen.

De verkeersstromen van logistiek en bezoekers zijn uit elkaar getrokken, door de bevoorrading naar de kelder te verplaatsen. Leveranciers kunnen via de kelder naar binnen en de goederen worden met een nieuwe, centraal geplaatste dienstlift naar de keukens op de begane grond gebracht. Zo wordt de entree van bezoekers niet verstoord.
Tot slot is het hele buitengebied opgeknapt en is er valet parking ingevoerd.

Programma:
Hotel met restaurant in bestaand kantoorpand

Locatie:
Arlanda weg 10 te Amsterdam

Opdrachtgever:
Arlanda Vastgoed B.V.

Ontwerp:
2015

Realisatie:
2016

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten