3

CITIZENM AMSTERDAM

De voormalige ABN-Amro bank aan de Sarphatistraat is getransformeerd tot een hotel van 88 kamers. Het oude bankgebouw dat in 1928 is ontworpen door architect C.B. Posthumus, heeft na de herontwikkeling haar prachtige gevel in de typische Amsterdamse School-stijl behouden en ook de monumentale entreedeuren zijn intact gebleven. De begane grond is bestemd voor de publieke ruimtes van het hotel en de kamers bevinden zich op de hoger gelegen verdiepingen.

Het hotel beschikt over een kleine check-in, die zich op een verhoogd deel op de begane grond bevindt. Op dit ‘podium’ bevinden zich eveneens zithoeken, die strategisch langs de gevel zijn geplaatst om zo de levendigheid vanaf de straat gezien te vergroten.

De lager gelegen bar en het restaurantgedeelte vormen het hart van de begane grond, terwijl een dubbele deur toegang biedt tot een besloten binnentuin. Daarnaast zijn er twee vergaderruimtes en een ‘break-out area’ om te werken aanwezig op deze verdieping.

De hotelkamers zijn verdeeld over vier verdiepingen. Vanwege de structuur van het gebouw zijn de meeste kamers rechthoekig en van gelijke omvang.

Programma:
Hotel

Locatie:
Sarphatistraat 47 te Amsterdam

Opdrachtgever:

Ontwerp:
20..-20..

Realisatie:
20..-2019

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten – Foto’s: Richard Powers