Grote Marktstraat

VOORMALIG V&D GEBOUW DEN HAAG

In opdracht van IEF Capital / Bouwfonds IM heeft K+P de complete herontwikkeling van het voormalig V&D warenhuis in Den Haag ontworpen. In het complex met een totaal vloeroppervlak van ca. 36.000m2 zijn nu meerdere winkelformules gehuisvest.

Als eerste is de plint van het pand aan de zijde Grote Marktstraat vernieuwd waarbij dubbelhoge glaspuien zijn geintroduceerd voor een transparante uitstraling. Hierbij is de expeditie verplaatst naar de Voldersgracht waardoor een nieuwe entree voor een grote winkel voor Decathlon gerealiseerd is. Daarnaast is hierdoor ruimte gemaakt voor nieuwe winkels van Stradivarius en Guess mode.

Vervolgens is voor de bovenbouw een natuursteen gevel (Travertin) ontworpen met verticale gevelopeningen in een spannend ritme. Het verdiept aanbrengen van deze nieuwe gevelopeningen geeft het gebouw een robuust en gelaagd uiterlijk.

In het hoofdvolume is ruimte geboden voor de Haagse vestiging van Hudson’s Bay. Deze winkel is gehuisvest op de begane grond en de vijf bovenliggende verdiepingen.

Aan de Spuistraat is een nieuwe gevel ontworpen met een aantrekkelijk winkelfront voor zowel Hudson’s Bay als Perry Sport.

Programma:
Herontwikkeling retail pand

Locatie:
Grote Marktstraat 50 te Den Haag

Opdrachtgever:
IEF Capital & Bouwfonds IM

Ontwerp:
2015-2017

Realisatie:
2016-2017

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten