KANTOOR PAKHUIS HALFWEG

In 2004 kwam er een samenwerking tot stand tussen ons, K+P Architekten, en Cobraspen Vastgoed voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige CSM Suikerfabriek. In plaats van grote delen van de fabriek te slopen, ontstond het idee om gebruik te maken van de bestaande structuren voor verschillende doeleinden. Dat is ook hetgeen wat deze locatie uniek maakt, namelijk het feit dat bestaande structuren gebruikt zijn voor verschillende functies. De oude suikerfabriek, de silo’s en de bijbehorende pakhuizen zijn in gebruik door veel verschillende bedrijven met verschillende doeleinden. Het hele gebied wordt zo nieuw leven ingeblazen.

Eén van de eerste ingrepen was het verbouwen van één van de iconische pakhuizen tot de huisvesting van ons eigen bureau. We wilden een gerenoveerd gebouw, liefst met industrieel karakter, dat als visitekaartje kan fungeren voor ons bureau. Het pakhuis voldoet daar volledig aan.

We hebben gebruik gemaakt van oude, industriële elementen. Daarnaast hebben we moderne elementen met een industrieel karakter toegepast, zoals robuuste trappen en gegalvaniseerd staal. Door het bewust in zicht laten van authentieke elementen die karakteristiek zijn voor een suikerfabriek ontstaat er een geheel dat goed past binnen industrieel erfgoed.

Programma:
Kantoor

Locatie:
Haarlemmerstraatweg 11B te Halfweg

Opdrachtgever:
Cobraspen

Ontwerp:
2004

Realisatie:
2008

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten