soho house overzicht

SOHO HOUSE AMSTERDAM

Het Rijksmonumentale Bungehuis is in 1932-1934 als handelskantoor gebouwd. Sinds de jaren 70 was het gebouw in gebruik door de Universiteit van Amsterdam. Nu heeft het pand een transformatie naar Soho House, een private members club voor creatievelingen, ondergaan.

De begane grond heeft een publieksfunctie gekregen met o.a. een restaurant. Hier zijn de lichtstraten in het atrium opengemaakt en voorzien van zeer transparante te openen daklichten.

Op de eerste drie verdiepingen zijn 79 hotelkamers gemaakt die gebruik maken van de kwaliteiten van het gebouw. De hotelkamers in de monumentale voormalige directiekantoren hebben losstaande badkamerunits gekregen, zodat de lambriseringen intact konden blijven.

Op de vierde verdieping bevindt zich een filmzaal met pre-screening bar en tevens de gym met sauna’s. De vijfde verdieping is club en restaurant en vanaf deze verdieping kan men met een nieuwe verbinding omhoog naar het dak dat daarvoor niet toegankelijk was. Boven het bestaande dak is een verhoogd dak aangebracht. In de ontstane tussenruimte zijn de vele benodigde luchtbehandelingskasten geplaatst, waardoor er geen verstoring van het daklandschap is ontstaan. Op het verhoogde dak is voorzien in een waterbufferingssysteem en veel groen. Op dit dakterras bevindt zich een bar en zwembad en doordat deze verhoogd is aangebracht is er uitzicht over de hoge bestaande balustrades ontstaan.

Programma:
Restaurant en private members club met hotel

Locatie:
Spuistraat 210 te Amsterdam

Opdrachtgever:
Aedes Real Estate / Soho House

Ontwerp:
2015

Realisatie:
2017-2018

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten