C-AVENUE DEN HAAG (FASE 2)

De panden aan de Zeestraat (68 t/m 72) en het omliggend pand aan de Bazarstraat 2 worden als één multi-tenant gebouw gerenoveerd tot een modern en flexibel kantoor. De monumentale panden krijgen hierdoor een symbiotische relatie met het modern pand.
Dit gebouw wordt uitgebreid naar een oppervlakte van 6500 m² met een dakopbouw waarmee een ‘loft office’ wordt gecreëerd met niet alleen uitzicht op de tuin maar ook op de levendige Archipelbuurt.

Het jaren 70 pand kenmerkt zich door ruime verdiepingen; 4 vloeren van circa 1200 m². Een ideale lay-out voor een dynamisch grootschalig multi-tenant kantoor. De centrale entree wordt geplaatst aan de Zeestraat met een gastvrij hospitality concept, vergaderruimtes en een koffiebar midden in een bruisend werkcafé welke toegankelijk is voor alle huurders, inclusief de huurders van de (individuele) monumentale panden. In het ontwerp heeft de tuin een belangrijke rol zodat deze ook vanuit de kantoren wordt beleefd. Het pand wordt zo duurzaam mogelijk herontwikkeld met een hoog afwerkingsniveau en een interieur die door de huurder naar wens kan worden ingevuld.

De achtergevel van het pand aan de Bazarstraat wordt in een nieuw jasje gestoken. Het betreft een metalen gevelbekleding met een gestanst patroon waardoor het gebouw een unieke uitstraling krijgt.

 

Fotografie: Paul Starink

Programma:
Transformatie tot buitengewone kantoorruimten

Locatie:
Zeestraat 68 t/m 72 & Bazarstraat 2 te Den Haag

Opdrachtgever:
Patrizia

Ontwerp:
2020

Realisatie:
2020-2022

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten