EDEN HOTEL AMSTERDAM

Het bestaande Eden Hotel aan de Amstel in Amsterdam heeft in de loop der tijd een grote metamorfose ondergaan. Bij enkele uitbreidingen en aanpassingen is ons bureau in het verleden betrokken geweest.

De meest recente verbouwing betrof een ingrijpende verbouwing van de publieke ruimtes op de begane grond en de kelder. Waar voor de verbouwing het hotel 2 duidelijke entrees had met elk een eigen incheckbalie, is de begane grond door diverse doorbraken meer geopend en is er 1 centrale incheck ruimte ontstaan.
Aan de Amstelzijde heeft de bar plaatsgemaakt voor 6 hotelkamers. Hierdoor is het aantal hotelkamers uitgebreid naar 391. In het hart van het hotel, waar de diverse panden bij elkaar komen, is een grote constructieve doorbraak gemaakt waardoor de routing van de Amstelzijde richting de Amstelstraat veel opener is geworden. Diverse faciliteiten zijn langs deze route gepositioneerd. Denk aan een foodcorner, bar en de ontbijtruimte. Deze ontbijtruimte is teven uitgebreid met een ruimte die na de piekuren afgesloten kan worden tot personeelskantine.

De kelder heeft ook een grote metamorfose ondergaan. De kantoren die onder het restaurant de Beurs ligt zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor een state-of-the-art geluidsstudio en opname ruimte. Hierbij is veel aandacht besteed aan de akoestiek en de geluidsisolatie van deze ruimte. De drievoudig geïsoleerde muren en dubbele deuren zorgen ervoor dat live muziek niet hoorbaar is in de gang ernaast en de foyer erboven.

Programma:
Hotel

Locatie:
Amstel 144 te Amsterdam

Opdrachtgever:
Eden Hotels

Ontwerp:
2019

Realisatie:
2019-2020

Een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten